En son beş yangın kapısı Kentsel haber

Wiki Article

Spiral yangın merdiveni evet da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven ismini şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine nazaran elan azca yeğleme edilmesinin sebebi insanoğluın inerken ofis çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde bile baş dönmeleri veya muvazene kaybı kabilinden şeyler yaşayabilmeleridir.

Bu nedenle daha yüce bir fiyata sahip olabilmektedir. Kalitesiz bir yangın kapısı, yangın sırasında esirgeme sağlamlamaz ve bu nedenle elan bağan bir fiyata sahiptir.

İzolasyonlu Yangın Baplarımız kip başüstüneğu derece, şık bir görünüm katkısızlayabilmek kucakin kullanılacağı mekana bakılırsa de tasarım edilebilir. Alfa Door yangın kapılarında kullanılan ürkü bar sistemi, yangın takkadak kapı dışardan kilitli olsa dahi kaçışı sağlamlayacak şekilde tasarlanmıştır.

Yangın bapları, yangına dayanıklı özelliklere ehil olarak mutasavvertır ve yangın esnasında yangının öteki bölgelere yayılmasını önleyerek, insanoğluın emin bir şekilde binayı vazgeçme etmelerini esenlar.

Sıcaklıkla genleşerek kötüı sızdırmayan özel conta ve nâre dayanıklı içki ağırlıklabilme özelliği bulunmaktadır.

Bundan dolayı yangın merdivenlerinin elden her yerde, özellikle de koskocaman binalarda olması kişilerin can kaybı yaşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı sağlamaktadır. Buna bakarak yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da gine oluşturularak çoğu yerde yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.

Hakikaten yangınlardan korunmak midein gerçek olan yangın merdivenleri çoğu yerde mecburi olarak tutulmaktadır.

Kapı açıkken otomatik kapanma mekanizması sayesinde yangının kelleladığı taraftan zararlı etkileri engellediği ve merdiven kenarını etkilemeye devam etmiş olduğu sinein emniyet marjı olarak da değerlendirilebilir. .

Yangın merdiveni, yangın esnasında insanoğluın hızlı bir şekilde ve güvenle boşaltma edilebilmesi kucakin önemli öneme sahiptir. Araştırmalar yangın esasladıktan sadece 3 an içerisinde yangın mahalinin dumanla dolduğu ve 6 dk içindede alevlerle kaplandığını ortaya koymaktadır.

Kullanılan kapı fitili midein kötü sızdırmazlık şenseı yoksa daha ekonomik kapı fitili kullanılarak daha ucuz üretim esenlanabilir.

Isıevet dayanıklı olması ve yamanı sızdırmaması yangın kapılarının özel üretimli baplar olmasından ötürüdır. İmalat öteki kapı imalatları gibi değildir. özen edilmesi müstelzim noktalar vardır.

Projelerin yangın ve ivedili durumlarda korunması ile ilişkin hazırlanan yönetmelikte Yangın Kapısı Özellikleri bütün detaylarıyla belirlenmiştir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Sonunda imalattan kullanıma yangın kapısı denli sabık sürecin sonucunda insanları sağlamlıklı şekilde zemine iblağ amacına ulaşılmış olabilir.

Yangın yönetmeliğinde söylem edildiği üzere bapların tabiatıyla kapanması gerekmektedir. Kapıların kendiliğinden kapanmasını sağlayıcı yaylı menteşelerdir.

Report this wiki page